Loco-motion

Het scholingsaanbod

 

Loco-Motion, stichting voor belevingstheater heeft het volgende scholingsaanbod. 

Het aanbod bestaat uit drie varianten, namelijk:


1. voorstelling en workshop (2 dagdelen)

2. workshop en je eigen voorstelling spelen (2 dagdelen)
3. workshop zonder voorstelling (1 dagdeel)

 

 

1. Voorstelling en workshop (2 dagdelen)
Dagdeel 1
De spelers van Loco-Motion spelen de voorstelling "Sunari" voor 8 Š 10 mensen met een (ernstige meervoudige) beperking. Hierbij zijn de begeleiders van de cliŽnten aanwezig als observatoren.
Dagdeel 2
Begeleiders gaan zťlf aan het werk met de materialen en methodieken uit de voorstelling. Het zelf doen en ervaren staat centraal. Begeleiders zijn tijdens de workshop afwisselend speler, publiek en observator. Zo kunnen intentie, interpretatie en ervaring op elkaar afgestemd worden.

2. Workshop en je eigen voorstelling spelen(2 dagdelen)
Dagdeel 1
Tijdens het eerste dagdeel leren de begeleiders zelf een voorstelling belevingstheater te maken. Verschillende (belevingsgerichte) activiteiten worden uitgewerkt tot een samenhangend geheel aan de hand van een thema. Aan het eind van het eerste dagdeel hebben begeleiders een voorstelling die ze kunnen aanbieden aan hun cliŽnten.
Dagdeel 2
De begeleiders spelen hun (in dagdeel 1 gemaakte) voorstelling voor eigen cliŽnten. De voorstelling wordt op video opgenomen.
Aan de hand van videobeelden vindt een nabespreking plaats.

3. Workshop zonder voorstelling (1 dagdeel)
Begeleiders leren een voorstelling belevingstheater te maken. De voorstelling bestaat uit zes onderdelen, waarin verschillende methodische principes, materialen en spelvormen aan bod komen. Begeleiders nemen (afwisselend) verschillende rollen in: speler, publiek en observator.
Het aantal deelnemers aan de workshop bedraagt maximaal 15. Loco-Motion kan op een dag twee workshops op ťťn locatie aanbieden.